10.3.12

My friend Adhwa.

This is my friend Nurul Adhwa. I call her Adh or Wawa or Mitch. We met in college where we did our A-level together. We then went separate ways as we enrolled in different universities. Despite the distance, we visited each other almost every year during the holiday. We do stuff together which include: road trips, shopping sessions, sewing skirts and pajamas, trolling on Facebook as well as attending the same school for our teaching practicum. Mitch is a funny and well organized person. Today is Mitch's birthday. 
So lets have a small birthday celebration for Mitch by laughing hysterically smiling fondly at our memories together.

Mitch and I in college, probably 2007?

Mitch and I in Wellington, 2008.

Mitch and I in Rotorua, 2011.

Dr. Gleeson and Dr. Hope with Mitch and I during our teaching practicum, 2011.

Mitch went to Japan last year to visit her brother and she got me this awesome pack.

Take a closer look..it's Japanese crochet books!! I'm chuffed!!

Mitch and I singing May's classic number "Cintamu Mekar Di Hati"


Happy birthday Mitch!
Your birthday present will be a little late this year, I'm sorry.
But I will get around to it soon, okayyyy? I love you Mitch!
Anyway Mitch, the last photo above is the 1003th photo in the M.A.Y album. 
Funny coincidence, innit? ;p
Ohh...quick shout out to Su, happy birthday to you too!

Su posed with the red camera strap crocheted by yours truly.


Photo credit: Nadila Roslee, Mitch and Su!

5 comments:

  1. MITCHYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
    i'm flattered n honoured to be featured in ur blog.OMG, ye kew niew? *tampa.pang!pang!*

    thanks a lot, mitch, for such a lengthy entry specially for my birthday.mitch jela yg sanggup korbankan masa, bayaran intenet, peluh d jari utk taip sume ni pasal kite.kite tgh nangis syahdu ni ha.eh?

    yessssss, i enjoyed every moment we spent together.1st pic was taken on our hafazan day kan.tgh practising n listening to al-Mulk at hexagon.muka BOOOLAT gila time tu

    seronok sgt dpt jln2 ngan itchy.pegi pantai kat nz ke kat msia ke sume pun memorable asalkan with itchy.jd KUDA LAUT, maen2 jd buaya kat tmpt cetek, kena kejar ngan company banana boat, maen2 senibina pasir, lari dr obor, buat2 terapung tp sebnarnya tenggelam, berebut hujung pelampung besar, lawan tahan nafas dlm air etc etc.kalo nk kira memories kita, mmg jd new entry la pulak kan komen kite ni ha

    mitch, u're one of my best room mates ever! *one of, not one-off heeeeeeeeee*

    surely MAY loves me much n that's y we had that shot for d 1003th pic in d album.i love u both.eh?

    2 3 kucing berlari,
    mana nk sama si kucing belang,
    kite syg sgt2 kat mitchy,
    kite ucap thanks utk mitchy ku seorang!

    i <3 u, mitchy
    muahxxxx

    p/s: okay, kite tggu delivery dr pos mesia k.eh?hahahahahahaha

    ReplyDelete
  2. HAHAHA MITCHYYYY!

    Aku rasa aku berjaya buat hafazan pun sebab pressure kena partner dengan kau yang gigih hafal al-Mulk! Muka boooolat ke tak tahun tu jugak ko dpt jodoh kan? EH?

    Hahah oh my Goddd aku terlupa pasal kuda laut!! Hahaha kesiann mitchy selalu kena jadi kuda laut sbb mitchy pandai berenang!! Hahha. Cisss masa aku buat buat terapung tu sebenarnya aku tenggelam ke chy? Asal ko tak btau?? To this day I believe that I am able to terapung tauuuu. Mitchyyy you led me believe the wrong stuff!!

    Awwwww manatahu lepas ni dpt jadi roomate lg kt mana mana ke seronok juge reviving old memories tgk mitchy iron baju setiap hari sbb mitchy kan rapi orangnye :P

    I'm uploading the video on Youtube! Boleh? LOLOLOL.

    Buah cempedak di luar pagar,
    Ambil mitchy tolong jolokkan,
    .....errr aku malas nak fikir nak sambong pantun ni.

    Love you Mitch.
    *I better start on your present now*

    ReplyDelete
  3. ehemmmmmmmmmmmm
    well, sebab tu la aku suka n sygkan KMS despite xde padang n byk kucing, kene pindah randah bile nk upgrade sistem air, mandi kat tangki rumah pengetua.on the other hand, i had the chance to meet u n ehem2 n d others, pegi t1, tgk2 wayang rm5 xkira waktu asalkan xde kelas n apetah lg bile stidy week, pegi join crowd abph kat ruang legar t1 n seremban parade, bersiap sakan utk berjoging kononnye tp makan kemain byk bile sampai mapley, join marathon yg berjaya d abeskan manakala lg sorg rakan yg xmo marathon sanggup volunteer utk jd reporter marathon muahahaha

    jd kuda laut xperlukan skill berenang.i just need long legs n stabilise my position as u're attached on my back.camna nk berenang?xde ruang utk apungkan badan.kompem2 kene pijak if masuk kawasan dalam haha ehhh, mmg ko buley terapung, mitchy.i'm just saying, there were times that we went 'JOM MAIN TERAPUNG2' but then sket2 duk adjust tgn n kaki ke bawah.bila naik pelampung lg la...suruh menghala ke dpn, lg la pegi reverse ke blkg pastu cuak akan hanyut d lautan dalam.patut aku biar je kene ngap ngan jerung.well, jerung kan kwn baek ko.eh?

    aahhhhhh....tshirt pun iron okayyy hahahahha xsangka ade org perhatikan gaya bile pegi bersahur padahal pakai baju labuh ngan suar corak2 pastu buh sweater je pun.nasib zaman tu belum sampai lg fenomena shawls lilit2 bagai.kalau x musti ade yg ingat aku bersiap nk g kelas trus pas sahur

    which video?!

    buah cempedak d luar pagar,
    ambil mitchy tolong jolokkan,
    jalan ngan mitchy ms berlalu pun xsedar,
    sedar2 je da naek kereta n atas jalan.

    yes, u better start on it now hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chy I don't know what to make youuuuu T.T

      Gimme an idea lah please.
      What do you want?
      Bikini?
      Or veil perhaps?
      Ahem.

      Delete
    2. hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm~
      me wanz zem all! haha

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...