18.2.12

Bookmark my love.

Jo was being all sweet some time ago and slipped a little red note in my text book. 

I think this is quiet cute. BIG GRIN
The little note is my favourite bookmark now. 
So today I decided to add some crochet love to this bookmark.
I used a 1.5mm crochet hook and asked for some crochet cotton from mom. 
She had just the right yellow that I wanted.

 
 Anddd...drum roll please... tadaaaaa! 
             I managed to crochet the border after several unsuccessful attempts! :D :D 

A close up to my darling little border.

From the front.

And from the back. 
Oh, I added blue color paper to the back of this note. 
You like? Me like. 
Hehehehe.
Dear Jo, I hacked your love note. Boo-yah!

Anddd he yawned!

12 comments:

  1. Kemanisan hati dan perilaku Jofitri sudah terserlah sekian lamaaaaaaa ;p
    vangga dapat mengenalimu.wahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakk kemanisan perilaku yeeeee kakak belum tgk dia sewaktu tgh makan. Or belum terhidu kebusukan kentut dia. Yarabiiii manisnyeeeeeeeeeeeeee!

      Delete
  2. hahaha.sbg yg low profile, berasa malu n segans.
    neway, cantik jgkkkk kan bookmark aku buat. eh?
    repol2 tu menambah kefimininan mu. n yes, yawned sbb gagal memahami teknik crochet. T.T

    kak as: pemalu tegar sbnrnya. neway, thanx mengenali seadanya. chewah. glad to know u,kak jes,n ur mom too. smoga dpt mngenali lg ramai :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cptlah bagi bnyk bnyk lg nota chenta.
      Boleh aku crochet semuaaaa d border tu.
      Heheh utk mngenali lebih ramai haruslah hantar rombongan dgn segera.
      EH?

      Delete
    2. bab SEGERA aku sukaaaaa!
      *terus aku nyanyi lagu CINTA KITA (Teuku Wisnu feat Serkeen)*

      Delete
  3. hi Jo! saya shanis! (dalam menjawab smoga dpt mengenali lg ramai.hehe)

    yati~~ hehe. i didn't know you have a blog,not until aku pergi page kau stalk ko tadi. haha. love the simplicity of the blog, and its content :)

    ps: skill kau dah naik level 9000 dah. tahniah! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Shanis! Thanks for visiting my blog. Aku tgh Wordpress kau td wahhh blogger tegar dr zaman first year lg rupanya! Hehe. Camana ko buat post yg siap password protected tuuuu? And sapa je yg ada password? mesti ialah boyfriend je kannn ;p ;p

      p/s: duk rumah 24 jam mngait kalau skill tak naik aku tak tau laaa

      Delete
    2. hahahaha. tapi lebih kepada nota dan catatan untuk diri sendiri jah. oh yang password protected tu xde sape pun tawwww aku jah haha eyp eyp ape boyfriend pun tak tawww, suami nanti boleh la. haha.

      gigih ko kan. kagum! :)

      Delete
  4. perghhhhh....ada border2 pulakkkkkk
    kalau trus nampak gamba yg ada border ala2 english tu, musti da ingat tempah kat kedai antarabangsa.eh? =P

    LAWA GILA la itchy punya idea! keep it up, mitch =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mitchyyyyy :D :D :D
      ANTARABANGSA yeeeeee.
      Mmmm mitchy's birthday dah dekat.
      Nak buat ape yeee utk mitchyyyy...
      *duduk tgk tgk benang dan crochet hook*

      Delete
    2. alhamdulillah, mitchy still ingat tarikh kelahiran kite ni.eh?

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...